Uitgeverij David en Goliat

David_bril

Dit is David, lees- en iPadfan, naar wie de uitgeverij vernoemd is

David en Goliat is een uitgeverij met ruimte voor creatief talent. We maken geïllustreerde kinderboeken, eBooks en apps, maar dan nét even anders. Liever stoer dan schattig, liever design dan doorsnee.

Uitgangspunt voor onze boeken is dat jongens en meisjes van 0 tot 10 worden geïnspireerd door kleurrijke en fantasievolle prentenboeken. En natuurlijk dat ouders kunnen genieten van dat bijzondere moment waarop ze samen met hun kind(eren) een boek lezen en op reis gaan naar de wondere wereld achter de pagina’s. Alle boeken hebben een harde kaft, zijn gedrukt op duurzaam papier, milieuvriendelijk vervaardigd en zo genaaid dat ze lang meegaan.

Maar we doen meer dan alleen papieren boeken maken. We zijn deze uitgeverij gestart omdat het boekenvak zich in een spannend en dynamische tijd begeeft. In plaats van toe te kijken vanaf de zijlijn, willen we in de voorhoede experimenteren met nieuwe publicatievormen, zoals eBooks, apps. Dat doen we omdat er nu een generatie opgroeit, die het verschil tussen nieuwe en oude media niet meer kent. Dat doen we ook omdat de grenzen tussen lezen en spelen steeds verder vervagen.

We maken boeken van papier om in te bladeren en publiceren online verhalen om te bekijken, te beluisteren en wie weet op termijn zelfs wel te veranderen. Uitgeverij David & Goliat is gevestigd in het centrum van Amsterdam en gestart in februari 2010. Het bedrijf is opgericht door nieuwkomers in het boekenvak, maar ervaren, oude (nou, oud…) rotten in het mediavak. Jonas Nouwen is internetstrateeg en expert op het gebied van online marketing. Hij geeft advies en trainingen over de veranderingen in online en mobiele media. Carolien Vader is bladenmaker, schrijver en spreker en geeft advies over de transitie van traditionele (papieren) media naar crossmediale mediamerken.