Feestelijke lancering Het boek over een doek

OPening_doek_arieBHet gebeurt niet vaak dat celebreties hun opwachting maken bij de lancering van een kinderboek. Maar wel als het een boek is met een boodschap. Het pas gelanceerde prentenboek ‘Het boek over een doek’ is er zo een. Het eerste boek dat écht voor alle kinderen in Nederland is gemaakt.

Het boek over een doek begon met een simpele vraag: waarom zijn er geen kinderboeken in Nederland waarin allochtone kinderen een hoofdrol spelen? De vraag kwam van de VoorleesExpress, een organisatie die vrijwilligers laat voorlezen bij kinderen met een taalachterstand. David en Goliat ontwikkelde een kinderboek waarin alle kinderen zich kunnen identificeren, ongeacht hun culturele achtergrond. Hoofdrolspeler in het boek is een hoofddoek, die de klein Zara is verloren. De doek wordt door verschillende kinderen in de buurt gevonden en allemaal spelen ze op hun eigen manier met de doek. Bij het boek is ook educatief materiaal ontwikkeld, voor gebruik in scholen en de opvang.

Opening_doek_ingeOp het lanceringsfeestje van Het boek over een doek, in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam, was het gezellig druk. Aanwezig waren natuurlijk de schrijfster, Reineke Schermer, de illustrator Meike Coebergh en medewerkers van Uitgeverij David en Goliat en de VoorleesExpress. Ook Inge Ipenburg was er om voor te lezen. Zij is ambassadeur van de VoorleesExpress en draagt leesbevordering een warm hart toe. Ook Arie Boomsma kwam een kijkje nemen. Hij was erg enthousiast over de nieuwe titel, zoals blijkt uit het volgende filmpje.

Reacties uitgeschakeld voor Feestelijke lancering Het boek over een doek