In november verschijnt De geldfabriek

cover_DeGeldfabriek_webOp 18 november verschijnt De Geldfabriek, een leesboek voor kinderen vanaf 10  jaar en het debuut van Franka Rolvink Couzy, journalist van het Financieele Dagblad.

De Geldfabriek is een razend spannend verhaal over vriendschap, hebzucht en rijkdom. Hoofdpersoon in het boek is de 12-jarige jongen Kasper. Hij ziet dat zijn beste vriendin Pippa plotseling rijk is. Van de een op de andere dag kan ze een telefoon, een spelcomputer en mooie kleren kopen. Niets is te gek. Kasper begrijpt er niets van en gaat op onderzoek uit. Dan ontdekt hij dat De Geldfabriek ‘gratis’ geld uitdeelt aan bijna iedereen in zijn stad.
Als het geld terug moet, gaat het mis.

DE KREDIETCRISIS

Het boek gaat over de kredietcrisis. En dat is precies de reden waarom dit boek er moest komen. De kredietcrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat hebzucht veel kapot maakt. Bankiers die snel geld wilden verdienen, hadden onverantwoord veel geld uitgeleend. De mensen wilden zich rijk voelen en staken zich in schulden, met armoede en huisuitzetting tot gevolg. Grote financiële ongelukken kunnen worden voorkomen door kinderen al vroeg weerbaar
te maken en de lessen uit de crisis te vertellen. Daarom krijgen kinderen aan het einde van het boek op hun niveau de lessen van de kredietcrisis uitgelegd.

Franka

OVER DE MAKERS

Franka Rolvink Couzy werkt ruim zeventien jaar in de financiële journalistiek, waarvan de laatste elf jaar bij Het Financieele Dagblad. Voordat ze bij Het FD kwam schreef Franka over de financiële wereld voor publieksbladen als Elsevier en FEM Business. Voor haar artikelen bij FEM Business kreeg ze in 2004 de Citi-Award voor journalistiek talent. De jury sprak van ‘het vermogen complexe materie voor een breed publiek toegankelijk te maken’. Dat doet Franka ook in dit jeugdboek. Haar didactische kwaliteiten ontwikkelde ze tijdens het les geven aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht.

IchJoost Hölscher werkt als zelfstandig illustrator en grafisch ontwerper. Hij maakte tekeningen voor diverse boekomslagen, strips, kinderboeken, tijdschriften en kranten, onder andere voor het NRC.

EXTRA’S

Bij het boek is ook een lespakket ontwikkeld, speciaal voor de laatste klassen van de lagere school. Dit pakket wordt gratis aangeboden en gaat over de financiële crisis en hoe deze heeft kunnen gebeuren. Bij het boek is een website ontwikkeld waar kinderen én ouders meer informatie kunnen vinden over de thematiek.

De Geldfabriek wordt schuldenvrij uitgegeven met behulp van crowdfunding!

Wil je het boek alvast reserveren. Dat kan op de site: degeldfabriek.nl. Daar vind je ook meer informatie over dit project!

 

Reacties uitgeschakeld voor In november verschijnt De geldfabriek